مسئله فقر امنیتی شده است…..جهش جمعیت زیر خط فقر در صدساله اخیر بیسابقه است
یک استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه تمام مطالعات آینده شناختی که در زمینه توسعه انجام شده بر روی مسائل اجتماعی تمرکز و تاکید دارد، گفت: امیدوارم به گوش مسئولان برسد متاسفانه، ما شاهد آشفتگیها و بیهنجاریهایی هستیم. یک زمانی در مقام تحلیل روی عواملی دست میگذاریم و چشم انداز مثبت و منفی داریم اما آن چیزی که نگران کننده میشود آشوبناکی غیرمتعارفی است که اکنون در زمینه فهم واقعیتهای موجود وجود دارد.
به گزارش ایلنا، فرشاد مومنی گفت: نتایج پژوهشها بویژه مطالعه موسسه عالی پژوهش نشان میدهد که در دوره سه ساله ۹۶ تا 99، جمعیت زیر خط فقر بیش از دو برابر شده و این نیازمند گفتگوهای جدی است و باید بررسی شود که چه عواملی موجبات ایجاد این شوک را فراهم کرده است!؟
مومنی ادامه داد: در ۱۰ سال گذشته بیش از ۵ بار شاهد سبقت شاخص cpi روستایی نسبت به شهری بودهایم که در هر کجای دنیا این مسئله اگر رخ میداد آنها دچار نگرانی میشدند چراکه این شاخص بر پنج مورد دلالت دارد که اساس امنیت ملی را متزلزل میکند و توسعه را ناممکن میسازد.
وی اظهار کرد: این نحوه جهش جمعیت به زیر خط فقر در تاریخ بیش از صدساله کشور بیسابقه بوده و این امر نیازمند آن است که از دهها زاویه به آن نگاه شود، سطح آگاهی عمومی و نظام آموزشی و تربیتی کشور باید به موضوعاتِ کم اهمیت، پشت کند و در مقابل به مسائل مبتلابه و حیاتی در جامعه بنگرد.
این استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: متاسفانه در برخی سطوح حتی نگاه به مسائل اجتماعی و اقتصادی نگاهی امنیتی پیدا کرده و این موجب میشود واکنشها خاموش بمانند و زمانی که اوضاع شکننده شد دیگر آن موقع، اعتراضات و واکنشها قابل پیش بینی و قابل جمع کردن نخواهد بود.
source https://www.azadegy.de/?p=28724
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر