رقابت ۷۰ درصد داوطلبان کنکور برای رشتههای پزشکی
آنطور که پیشتر سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفته بود رقابت کنکور سراسری تنها به ۱۵ درصد صندلیهای دانشگاهها اختصاص دارد. او همچنین گفته بود ۷۰ درصد افراد شرکتکننده در کنکور، متقاضی رشتههای پزشکی هستند.بر همین اساس رقابت شدید بین داوطلبان برای قبولی در رشتههایی مانند پزشکی باعث شده که سودجویان هم پایشان به این ماجرا باز شود. کسانی که یا ادعای فروش سوالات کنکور را دارند یا هم فروش صندلی دانشگاه.
خرید صندلی پزشکی بدون کنکور!
حالا هم برخی از سایتها و کانالها از پذیرش پزشکی بدون کنکور در برخی از دانشگاهها میگویند. یکی از کانالهایی که در این مورد آگهی گذاشته، مدعی است که امکان تحصیل در رشتههای پزشکی بدون کنکور به صورت خرید صندلی پزشکی و تحصیل در دانشگاههای علوم پزشکی آزاد به شرط پرداخت شهریه وجود دارد. کنکور سال ۱۴۰۰ بیش از یک میلیون دواطلب داشت که شاید برای برخی از آنها دور زدن این آزمون وسوسهانگیز باشد.
اما ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با رد این ادعاها به تجارتنیوز میگوید: «پذیرش در رشتههای پزشکی در سازمان سنجش از طریق آزمون صورت میگیرد و داوطلبان باید برای تحصیل در این رشتهها آزمون دهند.»پیش از این نیز معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن تکذیب هرگونه پذیرش بدون آزمون در رشتههای علوم پزشکی، از پیگرد قانونی منتشرکنندگان این اخبار سراسر کذب خبر داده بود.
از فروش سوالات کنکور تا هشدار فتا
فروش صندلی و سوالات کنکور پیش از این ماجراها داشت. پلیس فتا بارها درباره سواستفاده و کلاهبرداری برخی از کنکور هشدار داده است با این حال هنوز برخی مدعی هستند داوطلبان بدون تلاش برای مطالعه و با هزینه چندصد میلیونی میتوانند در یکی از دانشگاهها در رشته پزشکی ادامه تحصیل دهند.
یکی از فروشندگان با اشاره به اینکه قیمت سوالات به رشته مورد نظر داوطلب بستگی دارد، گفته بود: « ۲۵ میلیون تومان پیشپرداخت میگیرم و سوالات کنکور ۱۴۰۰ در هر رشتهای را که بخواهید، تحویل میدهم. قیمتها هم بستگی به رشته دارد. ریاضی ۷۰ میلیون تومان، علوم انسانی ۸۰ میلیون تومان.»
سال ۹۸ هم بعد از شناسایی یک دانشجوی تقلبی دندانپزشکی شهید بهشتی، جهانپور، رئیس وقت روابط عمومی وزارت بهداشت در این مورد گفته بود: «این فرد و امثالهم در این تخلفات قطعا تنها نیستند و حلقهای از یک زنجیره کلاهبرداری است که متاسفانه در سالهای اخیر در حوزه کنکور به سواستفاده از تمایل دانشآموزان و خانوادهها به موفقیت در این آزمون، مشغولند و سالانه صدها میلیارد تومان از این راه کسب میکنند.»
در هر صورت بازار کنکور گرم است، از پانسیونهای مطالعاتی گرفته تا کسانی که ادعای فروش سوالات و صندلی را دارند. پانسیونهایی که تا ۲۰۰ میلیون تومان هم از دواطلبان میگیرند تا آنها را برای کنکور آماده کنند. برخی هم ادعا میکنند قبولی در رشته مورد نظر تضمینی است! پیش از این وزیر آموزش و پرورش در سال ۹۷ گفته بود گردش مالی موسسات کنکور ۴۰ هزار میلیارد تومان است.
source https://www.azadegy.de/?p=29401
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر