رئیس بسیج جامعۀ پزشکی و دانشکدۀ پزشکی وابسته به سپاه، با حربۀ رد صلاحیت نامزدها، به ریاست نظام پزشکی ایران برگزیده شد
تقریبا به همه کسانی که تأیید صلاحیت نشدهاند، گفته شده انصراف دهید تا رد صلاحیت در پرونده تان ثبت نشود!
وقتی ریاست یک انجمن علمی با بیش از سی سال سابقه رد صلاحیت میشود، اعضای جوان جامعه پزشکی با چه انگیزهای در این مسیر قدم بگذارند.
محمد رئیسزاده، که ریاست بسیج جامعۀ پزشکی و نیز ریاست دانشکدۀ پزشکی بقیهالله وابسته به سپاه پاسداران را بر عهده دارد، در پی آنچه مقامات وقت سازمان نظام پزشکی کشور، رد «غیر قانونی و برنامه ریزی شده و جهت دار» صلاحیت دیگر نامزدها توصیف کردند، روز جمعه نهم مهرماه به ریاست کل سازمان نظام پزشکی برگزیده شد. ریاست کل و مسئولان پیشین نظام پزشکی کشور از ماهها پیش هدف حملات رسانههای نزدیک به سپاه قرار داشتند.
مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی کشور که از نمایندگان سازمانهای نظام پزشکی ٢٢٠ شهرستان تشکیل میشود، روز گذشته، جمعه نهم مهرماه، رئیس کل و اعضای شورای عالی این سازمان را برگزیدند. گزینش اعضای سازمانهای نظام پزشکی شهرستانها در تیرماه سال جاری با انتقادات بسیار از رد گستردۀ صلاحیت نامزدها از سوی هیئت نظارت روبرو شده بود.
دکتر محمدرضا ظفرقندی، رئیس کل وقت سازمان نظام پزشکی کشور، در تیرماه گذشته با اشاره به هشتمین دورۀ انتخابات نظام پزشکی که روز ٢۴ همان ماه انجام گرفته بود، به وقوع «اتفاقاتی» در برگزاری آنها اشاره کرده و گفته بود «هم ما و هم انجمنهای علمی اعتراضاتی به هئیت نظارت نظام پزشکی منتقل کردند» که عمدتا «رد صلاحیتهای غیر قانونی و برنامه ریزی شده و جهت دار» در پی دریافت «دستور» را مورد انتقاد قرار میداد. بگفتۀ وی با «برخی تماس گرفته شد و گفته شد که در انتخابات شرکت نکنید یا اگر شرکت کنید رد صلاحیت میشوید». برخی دیگر نیز که «در مرحله […] نظارت شهرستانها تایید شدند، […] روز آخر در هیئت نظارت مرکزی رد صلاحیت شدند». وی همان هنگام تاکید کرده بود که این دخالتها از سوی «نهادهای خارج از حوزۀ قانون» یعنی نهادهائی که در روند گزینش مسئولان نظام پزشکی نقشی برای آنان پیش بینی نشده، صورت گرفته است.
روزنامۀ شرق در گزارشی که در هفتم تیرماه در بارۀ رد صلاحیت نامزدهای عضویت در سازمانهای نظام پزشکی شهرستانها تدارک دیده بود تصریح کرد که تلاش این روزنامه برای تماس با دکتر عبدالحسین روحالامینی، رئیس هیئت مرکزی انتخابات، و دیگر اعضای آن به نتیجه نرسیده، اما دکتر علی تاجرنیا، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان نظام پزشکی کشور، به این روزنامه گفته است که «هیئت نظارت از سه نماینده مجلس، دو نفر نماینده وزیر بهداشت، یک نفر نماینده وزیر کشور و یک نفر نماینده دادستان کل کشور» تشکیل میشود که در این دوره «با توجه به برنامه ریزی قبلی، عمدتا هیئتهای نظارت را از میان اعضای بسیج جامعه پزشکی انتخاب کردند.» این چنین گزینش رئیس بسیج جامعۀ پزشکی به ریاست کل سازمان نظام پزشکی کشور امری پیشاپیش تعیین شده است. او تاکید کرده که «تقریبا به همه کسانی که تأیید صلاحیت نشدهاند»، گفته شده «انصراف دهید تا رد صلاحیت در پرونده تان ثبت نشود! [ تا] هزینه ردصلاحیتها را کم کنند».
این چنین نفی روند انتخابات آزاد و تبدیل آن به رای گیریهای از پیش تعیین تکلیف شده، از نهادهای حکومتی به کلیۀ تشکلهای صنفی و مدنی و علمی کشور نیز تسری داده شده است.
دکتر محمد رضا ظفرقندی، رئیس کل پیشین سازمان نظام پزشکی، روز جمعه ٩ مهرماه در مجمع عمومی سازمان، پس از تاکید بر اینکه «این سازمان حداکثر همکاری را برای برگزاری انتخابات دوره هشتم انجام داده»، ناخرسندی خود را از روند برگزاری انتخابات پنهان نکرد و با اشاره به رد صلاحیت رئیس انجمن مامایی کشور تصریح نمود که «وقتی ریاست یک انجمن علمی با بیش از سی سال سابقه رد صلاحیت میشود، اعضای جوان جامعه پزشکی با چه انگیزهای در این مسیر قدم بگذارند». او در انتخابات اخیر نامزد عضویت در شورای عالی و یا ریاست سازمان نبود.
سازمان نظام پزشکی و مدیران آن که بویژه با آغاز شیوع کرونا با تاکید بر لزوم تدارک یک سیاست بهداشتی کارآ بمنظور حفظ سلامت مردم، برخی تصمیمات مقامات کشور را مورد انتقاد قرار داده بودند، از ماهها پیش هدف حملات تند رسانههای اصولگرایان و نزدیک به سپاه قرار داشتند.
خبرگزاری تسنیم در مطالب گوناگونی رئیس پیشین نظام پزشکی ایران را « مأمور پروژه سیاسی کردن واکسن کرونا در ایران!» نامید و او را به «تبدیل واکسیناسیون به واکسیاسیون» متهم نمود، اما از درج پاسخ وی در این زمینه خودداری نمود.
دکتر محمد رضا ظفرقندی طرح شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی «برای تشکیل سازمان طب ایرانی اسلامی» را نیز مورد انتقاد قرار داده و ناخرسندی آنان را بر انگیخته بود. او در توئیتی ارائۀ این طرح را «نگران کننده» خواند و نوشت «این طرح متضمن دخالت غیرعلمی در امر خطیر پزشکی و موجب وهن و تخریب چهره علمی ایران در مجامع بینالمللی خواهد شد».
او که همواره بر ضرورت خرید هر چه بیشتر واکسنهای تائید شده و تسریع در واکسیناسیون مردم تاکید کرده و تردیدها و پیش و پس رفتن های مقامات را مورد انتقاد قرار داده بود، در مرداد ماه سال جاری در توئیتی با اشاره به وضعیت کشور از نظر شیوه کرونا و مرگ و میر که بگفتۀ او «بسیار بیشتر از موارد اعلام شده است»، با اشارۀ روشن به اظهارات آیتالله خامنهای نوشت «آیا آنهائی که برای تحدید ورود واکسن بیانیه دادند، امروز پاسخگو هستند؟»
به گزارش رادیو فرانسه، جمهوری اسلامی در پی به کنترل گرفتن کلیۀ انتخابات کشوری با حربۀ رد صلاحیت، فشار بر نهادهای به ظاهر مستقل را با اعمال «تصفیههای درون سازمانی» به منظور یکدست کردن کلیۀ تشکلها افزایش میدهد.
source https://www.azadegy.de/?p=27968
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر