عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: بهطور کلی مخالف تحلیلهای مبتنی بر نظریه توطئه هستم و طبعا به عنوان یک شیوه مرسوم تحلیلی مخالف آن هستم. ولی این روزها درباره مساله واکسن هر چه فکر میکنم، ره به جایی نمیبرم جز اینکه گمان کنم یک دستی پشت پرده در حال رقم زدن این وضعیت است، چون عقل سلیم نمیتواند چنین رویدادهایی را اتفاقی تحلیل کند.
وی نوشت: شاید شنیده باشید که بسیاری از کشورها به ویژه هند و ترکیه در سه ماهه دوم امسال رشدهای اقتصادی بسیار بالایی را تجربه کردند که حتی به ۲۰ درصد هم رسید. این رشد بالا مرتبط با رکود شدید اقتصادی در سال گذشته این کشورها بر اثر کرونا بود که امسال توانستند به وضعیت قبلی برگردند و آن کاهش تولید را به سرعت جبران کنند. علت فقط یک چیز است؛ واکسیناسیون گسترده و برگشتن کشور به شرایط به نسبت عادی.
واکسیناسیون گسترده و سریع و رایگان و حتی اجباری سودآورترین سرمایهگذاری کشورها بوده است. از سوی دیگر مطالعات و پژوهشهای علمی و بدون ذرهای تردید نشان میدهد که واکسن فارغ از هر نوع آن، تاثیرات بسیار تعیینکننده در کاهش مرگ و میر و ابتلا داشته است.
اما در ایران به یکباره شاهد آن هستیم که علیه واکسن تجمع میکنند. تعدادی روحانی و زنان محجبه به نام مخالفت با واکسن اجباری؟! اعتراض خیابانی میکنند. در حالی که مردم در صف واکسن هستند و گیرشان نمیآید و تاکنون نیز هیچ اجباری هم برای تزریق واکسن اعلام نشده، پس آنان چرا وارد میدان میشوند؟ بعد میبینیم که رییس دانشگاه پزشکی قم میگوید که تبلیغات ضد واکسیناسیون در قم زیاد است. کلیپهای دروغی منتشر شده که مردم یک روستا واکسن زده و فوت کردهاند. خب تعجب نکنید، بازار اصلی طب اسلامی در قم است و کلی گردش مالی دارد.
میتوان گفت واکسن یک نمونه بسیار روشن است که مجموعهای از تعارضات منافع و ایرادات ساختاری نظام تصمیمگیری را آشکار میکند. ناکارآمدی ناشی از آن در همه چیز قابل مشاهده است. برخی افراد و گروهها هم در این ناکارآمدی منافع کلان دارند. برای همین هر نوع اتهام و ادعایی مطرح میشود ولی هیچ یک رسیدگی نمیشود.
خلاصه اینکه هر چه فکر کنیم که چرا این وضع ادامه دارد؟ چرا باید امروز به جای تحقق رشد اقتصادی شاهد تورم و رکود باشیم و به جای عادی شدن زندگی، شاهد فوت چهار رقمی و حضور مردم در صفهای طویل دارو و همزمان شاهد این سیاستهای ضد واکسن باشیم؟ باید به این نتیجه برسیم که به احتمال قوی دستی پشت ماجرا وجود دارد.
source https://www.azadegy.de/?p=27287
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر