۱۴۰۰ مرداد ۱۱, دوشنبه

جیره‌ بندی سرم‌های تزریقی و آب مقطر به دلیل قطع برق



سرم تزریقی در داروخانه‌ها کمیاب شد. برخی داروخانه‌ها علت کمبود سرم را قطع برق کارخانه‌ها و افزایش سرعت همه‌گیری ویروس کرونا می‌دانند. رئیس انجمن‌ صنفی کارکنان داروخانه‌های سراسر کشور با تائید این خبر گفت: با شیوع موج پنجم کرونا تقاضا برای سرم زیاد شد، این در حالی که توزیع سرم برای داروخانه‌ها سهمیه‌بندی شده است.

مگر جنگ است که سرم نیست؟ این سوال یکی از داروخانه‌دارهای تهران است. او به می‎‌گوید که سرم مدت‌هاست که کمیاب شده است و این روزها مریض‌های کرونایی نیاز شدیدی به سرم دارند اما در تولید درجا می‌زنیم.او توضیح داد: تولید سرم پیچیده‌ نیست. سرم آب نمک است اما در تولید این دارو هم مشکل داریم.

به گزارش تجارت نیوز، در این میان برخی داروخانه‌دارها هم مدعی هستند که سرم سهمیه‌بندی شده است و ماهانه به هر داروخانه ۱۲ یا ۲۴ عدد سرم داده می‌شود. این در حالی است که تجویز پزشکان در دفترچه بیمار بین چهار یا پنج سرم است!

برخی دیگر از داروخانه‌داران تهرانی از کمبود آب مقطر هم گزارش می‌دهند و می‌گویند که به دلیل کمبود سرم انجام برخی عمل‌های جراحی متوقف شده است.

هادی ابوی، رئیس انجمن‌ صنفی کارکنان داروخانه‌های سراسر کشور در واکنش به کمبود سرم توضیح داد: در دو هفته گذشته به دلیل افزایش آمار مبتلایان به کرونا سرم سهمیه‌بندی شد و شرکت‌های تولیدکننده اکثر سرم‌ها را در بیمارستان‌ها توزیع می‌کنند و نه داروخانه‌ها!او ادامه داد: سرم نه تنها در تهران کمیاب شده است بلکه در سایر شهرها از جمله مشهد هم این مشکل وجود دارد و باعث نگرانی مردم شده است!

موج نگرانی برای کمبود سرم به توییتر هم کشید و از اعضای اتاق بازرگانی تا پزشکان و کاربران نسبت به این موضوع ابراز نگرانی کردند.حمید احمدی، متخصص جراحی عمومی، فلوشیپ جراحی پستان در واکنش به کمبود سرم در صفحه توییتر خود نوشته است: «کاش این شش تا هفت شرکتی که واکسن کرونا می‌سازن یه چند تا سرم کنارش تولید کنند.»یکی دیگر از کاربران هم نوشته است: « آب مقطر هم در بیمارستان‌ها نداریم.»

قطع برق سرم را کمیاب کرد
در این میان برخی داروخانه‌دارها معتقد هستند قطع برق تولید سرم را کم و باعث کمبود در بازار شده است!
رئیس انجمن‌ صنفی کارکنان داروخانه‌های سراسر کشور با اشاره به قطع برق کارخانه‌ها و تاثیر آن در کاهش میزان تولید سرم گفت: قطع برق در سراسر کشور در نحوه تولید تمام کالاها اثر گذاشته است و تولید سرم از قطعی برق تاثیر پذیرفته چرا که تولید آن پیچیدگی خاصی ندارد و در واقع علت کمبود سرم بیشتر از بی‌تدبیری مسئولان است.

ابوی در ادامه بیان کرد: سرم مانند قرص مُسکن نیست که مردم در دوران کرونا برای خود تجویز خودسرانه داشته باشندو این دارو با دستور پزشک تجویز می‌شود.بنابراین علت کمبود به خاطر افزایش مصرف خودسرانه مردم نیست. بلکه تعداد آمار مبتلایان کرونا چه کسانی که سرپایی تجویز می‌شوند و چه کسانی که بستری هستند، روزانه زیاد می‌شود و پزشک برای آنها سرم تجویز می‌کند.

حالا داروخانه‌داران می‌گویند توزیع سرم قطره چکانی شده است. داروخانه‌دارها می‌گویند که سه ماه است که توزیع سرم به اختلال خورده و به هر داروخانه‌دار تنها یک کارتن سرم تعلق می‌گیرد و در هر کارتن ۲۴ عدد سرم نیم لیتری یا یک کارتن یک لیتری که شامل ۱۲ عدد سرم است، داده می‌شود.

رئیس انجمن‌ صنفی کارکنان داروخانه‌های سراسر کشور هم با تائید این موضوع گفت: سهمیه‌بندی داروخانه‌ها متفاوت است و هر داروخانه بر اساس رتبه‌ای که دارد دارو به آنها توزیع می‌شود.در حالی سرم در داروخانه‌ها کم شده که سازمان غذا و دارو درباره این مساله سکوت اختیار کرده است. حالا باید دید با توجه به افزایش تعداد بیماران کرونایی مقامات مسئول چاره‌ای برای افزایش توزیع سرم انجام خواهند داد یا خیر؟

کاهش ظرفیت تولید اکسیژن و مواد غذایی
سه شنبه، 15 تیر ماه 1400 = 06-07 2021

رئیس اتحادیه کشوری گازهای طبی و صنعتی گفته: قطعی برق در روزهای گذشته باعث شده تولید اکسیژن حداقل ۱۰ ساعت عقب بیفتد و تولید اکسیژن تقریبا نصف شده و با تداوم این وضعیت ممکن است ایران وادار به واردات اکسیژن شود.

پیکان کلانتری گفته: عمده مصرف تولید اکسیژن با برق است و زمانی که برق قطع می شود، زمان بیشتری لازم است تا موتور دستگاه‌های اکسیژن‌ساز فعال شود و به همین دلیل زمان کمتری برای تولید است.

رئیس اتحادیه کشوری گازهای طبی و صنعتی همچنین گفته در حال حاضر با شروع موج پنجم شیوع کرونا و افزایش دو برابری تقاضا برای اکسیژن، به علت قطع برق میزان تولید کاهش یافته است و ادامه این روند مراکز درمانی را با مشکل کمبود اکسیژن روبه رو خواهد کرد.

هشدار درباره آشفتگی در بازار مواد غذایی

همزمان خبرگزاری ایلنا نیز به نقل از دبیر فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی نوشته که در صورت ادامه آشفتگی و بی‌برنامگی در قطعی برق و آب، اثرات منفی آن به زودی در بازار مواد غذایی بروز می‌کند.

محسن نقاشی درباره اثر قطعی برق بر صنایع غذایی و مشکلات عدیده‌ای که این موضوع ایجاد کرده گفت: فساد مواد اولیه و توقف تولید از مشکلاتی است که قطعی برق برای صنایع غذایی به دنبال داشته است.

به گفته او، معمولا قطعی برق در واحدهای تولید همراه با قطع آب است و این موضوع مشکلات را مضاعف می‌کند، چرا که آب برای تولید در صنایع غذایی حیاتی است و بدون آن تولید توقف می‌شود.

وی همچنین هشدار داد که این شرایط برای بازار محصولات کشاورزی و غذایی خطرناک است و نتیجه آن را آشفتگی است که کنترلش سخت خواهد بود.

واکنش برخی کاربران در شبکه‌های اجتماعی

…برق نداریم، آب نداریم، واکسن نداریم، کرونا بیداد میکند، گرانی کمر میشکند. فقط مسئولانی داریم پر از ادعای فتح دنیا که اگر یونجه به اندازه‌ آنها مدعی بود سالی دوبار زعفران میداد!

….تا زمانی که اینان هستند کشور ما روز به روز بدتر از گذشته خواهد شد. همچین افرادی در تمام سیستم مدیریت وجود دارند که بهداشت، آموزش، امکانات لازم مثل آب و برق و تلفن، امکانات عمومی مثل جاده، فاضلاب شهری، و تمامی امور کشور بدتر و وخیم تر میشود و با اینها روزی را میبینم که …



source https://www.azadegy.de/?p=26554

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

اطلاعیه ۱۵۶۷ کمیته دفاع از حقوق کودک و نوجوان

جنبش دانش آموزی1401 ایران همبستگی دانش ‌آموزان با اعتراضات سراسری در ایران در اعتراضات سراسری زن، زندگی، آزادی 1401 که منجر به کشته شدن بیش ...