یکی از مقامات سابق سازمان ملل که پیشتر در حوزه تحریمهای مرتبط با طالبان فعالیت داشت، تاکید کرد، اقتصاد در افغانستان احتمالا تنها چند هفته با فروپاشی فاصله دارد.
به گزارش ایسنا، به نوشته نشریه بیزینس اینسایدر، هانس-جیکوب شیندلر، یکی از دیپلماتهای سابق آلمان در مصاحبهای با شبکه انبیسی نیوز گفت: تا فروپاشی اقتصادی در افغانستان، احتمالا تنها چند هفته یا نهایتا چند ماه باقی است. آن وقت اقتصاد افغانستان دچار مشکل شدید و عمیقی میشود.
همزمان با اینکه طالبان برای انتصاب کارمندان کلیدی در برخی از نهادهای مالی افغانستان تلاش کرده، سازمانهای غیردولتی و گروههای امدادرسان بینالمللی خواستار اقدامی فوری برای جلوگیری از یک بحران اقتصادی در این کشور شدهاند.
هفته گذشته گزارش شد که طالبان دسترسی به منابع بانک مرکزی به ارزش ۱۰ میلیارد را دلار ندارد چرا که اکثر این پولها در نیویورک هستند و آمریکا آنها را مسدود کرده است.
رهبران گروه هفت تاکید کردهاند که آنها طالبان را نه با حرفهایشان بلکه با عملکردشان قضاوت خواهند کرد.
اما این جامعه بینالمللی همچنین اشاره کرده که کمک به افغانستان را متوقف میکند یا کاهش میدهد. بانک جهانی در حال حاضر کمکهایش به افغانستان را متوقف کرده است. صندوق بینالمللی پول نیز تاکید کرده، مادامی که عدم شفافیت درخصوص به رسمیت شناخته شدن دولت طالبان وجود دارد، افغانستان نمیتواند به منابع مالی دسترسی داشته باشد.
خبرگزاریها هفته گذشته یک سری تصاویر منتشر کردند که صفهای طولانی را در مقابل بانکها در کابل نشان میداد و گزارش دادند که برخی از افغانها در تلاشند تا پول خود را به صورت نقدی نزد خود نگه دارند.
“مارک بودن” و “مارتین باربر” از اندیشکده امور بینالمللی چتم هاوس در لندن در این باره گفتند: با تعطیلی بانکها و دفاتر دریافتکننده حوالهها، افت شدید ارزش پول ملی افغانستان، کمبود مواد غذایی و سوخت در شهرها، تورم، اختلال در تجارت و عدم توانایی برای پرداخت حقوق کارمندان و کارگران، اقتصاد افغانستان به زانو در میآید.
وبسایت ویکیلیکس نیز در توییتی نوشت: ۸۰ تا ۹۰ درصد از اقتصاد افغانستان از طریق پولهای ارائه شده توسط کمکهای خارجی و خدمات امنیتی خارجی تامین میشد. مقامات رده بالای افغانستان این پولها را برداشته و از کشور فرار کردند. اقتصاد افغانستان به خاطر فاسد بودن کل دولت، فروپاشید.
در همین حال، دیپلماتها در پاکستان روز شنبه تاکید کردند که اولویت کشورشان برقراری ثبات در افغانستان است.
source https://www.azadegy.de/?p=27125
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر