اینترنت ایران در یکقدمی تبدیل به مدل اینترنت کرهشمالی و چین
در صورت اجرای این طرح، تنها راه مردم ایران برای دسترسی به نت بینالمللی «اینترنت ماهوارهای» خواهد بود
نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز طرح مسدودسازی اینترنت را تصویب کردند. براساس رایگیری که در صحن علنی مجلس برگزار شد قرار است این طرح در قالب اصل ۸۵ بررسی شود و عده کمی از نمایندگان به جای همهی آنها تصمیمگیری کنند.
١٢١ نماینده با رای موافق خود بررسی طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی را به کمیسیون فرهنگی واگذار کردند. بنابراین این طرح به دور از چشم افکار عمومی بررسی و تصویب خواهد شد. اگر چه گفته میشود این طرح به صورت آزمایشی اجرا میشود، اما امیدی به برگشت از حالت آزمایشی آن وجود ندارد.
به گزارش تجارت نیوز، این طرح شامل کل فضای مجازی از جمله سایتهای اینترنتی و اپلیکیشنها میشود. محدودسازی اینترنت تبعات بسیاری دارد که براساس اظهارات علی ربیعی، سخنگوی دولت اگر فقط اینستاگرام در ایران بسته شود بیش از یک میلیون نفر بیکار میشوند.در چند روز اخیر کاربران فضای مجازی و صاحبان کسب و کارهای آنلاین به چند نوع اعتراض خود را نسبت به این طرح اعلام کردند. تقریبا همهی استارتاپیها معتقدند که با اجرا شدن این طرح همهی کسب و کارهای آنلاین نابود میشوند.
علاوه بر کسب و کارهای اینترنتی کاربران فضای مجازی نیز، کارزاری ایجاد کردند و در نامه ای به رئیس مجلس شورای اسلامی خواستار دقت و بررسی بیشتر درباره این موضوع شدند.۵۰ شرکت متکی بر اینترنت نیز بیانیه دادهاند که طرح مجلس به نفع کسبوکارهای ایرانی نیست. همچنین این طرح به مهمترین سرمایه آنها یعنی اعتماد کاربران و امید همکارانشان لطمه جدی وارد میسازد.
اگر چه برخی از نمایندگان مجلس نیز نسبت به این طرح معترض هستند اما رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: از بیرون کشور بیش از ۱۳۰ هزار پست در رابطه با طرح ساماندهی پیامرسانها و فضای مجازی که در دستور کار مجلس است گذاشته شده و با آن مخالفت کردهاند و شلوغ کردند؛ چراکه نمیخواهند این کار انجام شود، اما پای آن ایستادهایم، کار خود را انجام دادهایم و قانون آن را آماده کردهایم، به صحن مجلس میبریم و اجرایش خواهیم کرد.
بسیاری از این افراد از نمایندگان تندرو مجلس و طراحان طرح جنجالی هستند. کارشناسان معتقدند که طرحی که قرار است در کمیسیون مشترک مجلس بررسی شود نهایتا منجر به بسته شدن فضای اینترنت و تحدید شبکههای اجتماعی میشود. حتی بسیاری از اصولگرایان با این طرح مخالفند اما مجلس انقلابی بر تصویب آن تاکید دارد.
طرح صیانت از فضای مجازی حساسیت بسیار بالا و منتقدان فراوانی دارد. اما حالا به جای همه نمایندگان تعداد معدودی از آنها اختیار تصویب طرح را دارند.
قاعدتا از اعضای اصلی این کمسیون مشترک و ویژه کمیسیون فرهنگی مجلس است که به نوعی کمیسیون تخصصی بررسی موضوع به حساب میآید.
اعضای کمسیون مشترک هنوز مشخص نشده اند اما 18 عضو کمیسیون فرهنگی در این باره نظر تاثیرگذاری خواهند داشت. ریاست کمیسیون فرهنگی مرتضی آقاتهرانی دبیرکل سابق جبهه پایداری است.
source https://www.azadegy.de/?p=26487
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر