این بحران تازه تا حدی کره شمالی را با چالشهایی رو به رو کرده است. چالشهایی که موجب طرح گمانه زنیهای مختلف در مورد احتمال وقوعِ بی ثباتی در این کشور شده اند.
پایگاه خبری-تحلیلی “نشنال اینترست” در گزارشی به مساله وقوع بحران کمبود شدید مواد غذایی در کرهشمالی پرداخته و به طور خاص سعی کرده به این پرسش اشاره کند که آیا وقوع این بحران، میتواند نظامِ سیاسی کره شمالی را با بی ثباتی رو به رو کند و موجب ایجاد تحولات عمیق در این کشور شود؟
نشنال اینترست در این رابطه مینویسد: «کره شمالی بار دیگر با بحران کمبود شدید مواد غذایی رو به رو شده است. البته که این موضوع، بحرانی دیرینه در کره شمالی است با این حال، این مرتبه دولت کره شمالی نیز به این مساله، اذعان کرده است. در آخرین بحران غذایی که در اواخر دهه ۱۹۹۰ میلادی در کره شمالی اتفاق افتاد، رهبرِ وقت این کشور “کیم جونگ ایل” قویا وقوع بحران در کره شمالی را رد کرد. این در حالی بود که در نتیجه این بحران، قریب به یک میلیون نفر در کره شمالی جان خود را از دست دادند.
ظاهرا دلیل اصلی وقوع بحران غذایی اخیر در کره شمالی، وضعیت آب و هوایی این کشور است. این در حالی است که کره جنوبی که در فاصله کمی از کره شمالی قرار دارد، با یک چنین چالشی و وقوع قحطی و گرسنگی در کشور خود به دلایل آب و هوایی و جوی رو به رو نیست. در این رابطه برخی از تحلیلگران بین المللی بر این باورند که وجود فساد و همچمنین سومدیریت در کره شمالی، دلیل اصلی وقوع بحرانهای غذایی در این کشور است.
برخی معتقدند که تحریمها نیز بر بحران غذایی کره شمالی تاثیر گذار هستند، با این حال تاثیر آنها بر سیستم کشاورزی کرهشمالی، تا حد زیادی حاشیهای است. تحریمهای بین المللی عمدتا بر کالاهای لوکس و همچنین تجهیزات صنعتی که قابلیت استفاده دوگانه برای مسائل موشکی و نظامی دارند، اعمال شده اند.
در این میان بسیاری از نهادهای بین المللی تاکید دارند که حتی اگر کره شمالی کمکهای بین المللی به این کشور را بپذیرد، اطمینان ندارند که این کمکها واقعا به دست افراد نیازمندِ به آنها برسند.
در این رابطه اگر رهبر کره شمالی این کمکها را بپذیرد باید بداند که یکسری شروط نیز از جانب طرفهای بین المللی برای این کشور ارائه خواهند شد تا اطمینان حاصل شود که کمکها واقعا به دست افرادی که به آنها نیاز دارند خواهند رسید.
نظام سیاسی کره شمالی اکنون به بحران مواد غذایی در این کشور و ابعاد مختلف آن کاملا واقف است. کیمجونگاون وقتی قدرت را به دست گرفت، وعده داد که یکچنین بحرانی هایی، دیگر در تاریخ کره شمالی تکرار نخواهند شد. این موضع گیری رهبر کره شمالی تا حد زیادی بازتاب دهنده این دیدگاه بود که وی ایمان داشت که اگر بار دیگر در کره شمالی یک بحران مواد غذایی رخ دهد، این کشور قطعا از حیث سیاسی و ثبات خود، با چالشها و بحرانهای گستردهای رو به رو خواهد شد. از این رو، پرداختن به این مساله، از جمله اولین موضوعاتی بود که کیم جونگ اون به آن اشاره کرد.
بدون تردید وقوع قحطی، خود دلیلی روشن برای وقوع یک انقلاب میتواند باشد: “وقتی انسانها هیچ چیز نداشته باشند که بخورند و شدیدا گرسنه باشند، عملا هیچ چیز برای از دست دادن ندارند”. اگر نظام سیاسی کرهشمالی نتواند مردم را سیر کند، راهی جز سقوط پیش روی خود نخواهد دید.
source https://www.azadegy.de/?p=25974
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر